Första anblicken  Tjörn 2002

När jag bestämde mig för att byta till större båt var kriterierna att den skulle vara enepinnad med stor sittbrunn och bättre segelegenskaper än min gamla båt "Hulda".
Efter besökt ett antal objekt utan större framgång så hittade vi "ALDA" som jag föll för direkt.
Den hade det jag ville ha enepinnad skrov , teakdäck med brädgång och rejäla scandäck , peke, järnköl och rigg med 33 kvm segel.
Men på grund av eftersatt underhåll med bland annat ruttna däcksbalkar mm och att orginal inredningen var utriven av tidigare ägare, så ansåg jag det var för mycket jobb för att det skulle vara ett alternativ.

 

Efter ett halvårs velande och letande efter liknande båt i bra skick, så ringde ägaren och sa att han sjösatt och sänkt priset (ändå överpris).
Det skulle bli ett sista farväl tänkte vi och åkte med den inställningen och tittade igen.
Men då fanns det ingen återvändå längre, man insåg snabbt med en klump i magen  att man köpt en båt med hjärtat och inte hjärnan som det var tänkt.


Synen som mötte oss på Tjörn 2002


Go häck Tjörn 2002

 

Efter en härlig hemsegling i 4 knop från Tjörn så kändes det så rätt med köpet, men man förstog samtidigt  att det skulle bli många timmar i båthuset i flera vintrar innan det skulle bli helt funktionellt. 


Hemsegling från Tjörn Augusti 2002
 

Jag njöt av båten hela hösten med gott väder och bra fiske och och loggade som mest 6 knop med segel (mycket över förväntan) och skissade samtidigt på ny inredning och bestämde mig även för motorbyte första vintern

Här under följer länkar till renoveringsbilder mm
Se även under loggbok